7. 5. 2022

Orchid Hunting, se02ep01: osmahlý v optimu, spící vojsko, had, netopejr, lóšaďka a Mlejn

Location: Střížovice, Česko

Intro do druhý sezony Orchid Huntingu jsme s JayKayem chtěli obstarat metodou Pachatel se vrací na místo činu - takže repete první epizody první sezony. Nadhodili jsme to taky pražský sekci - Zuza alias Móda, Tomík a Filous, ta přibrala i sekci kyjevskou - Irča, Julča a Alča - takže se nás v PP Stráně u Drahobuzi na vstavačích osmahlých sjelo v sobotu 8.5.2022 celkem devět. Kytky byly v optimu, jak psal jeden maník ve FB grupě Orchideje mírného pásma. Jen o vstavačích vojenských v nedaleké Radouni nebyla zmínka, takže jsem tušil zádrhel. 

Osmahlíci krása, další bod programu - jídlo v Pivovaru Mlýn ve Střížovicích - hnedle fuckup: otevíračka až ve 14.00, což moc nechápu. Takže přesun na PP Radouň, kde hnedka další fuckup - vojsko to ještě nerozbalilo. Ťóťa Móda naštěstí do programu prosadila i vycházku, což se ukázalo velmi prozíravé. Koutkem voka jsem na mapy.cz zahlíd Skalní reliéfy u Radouně. Byť nejsem úplně fanda prznění skal soškama, místní Had, Netopejr, Kůň a Skalní brána měly u všudypřítomného kindergartenu snad pozitivní ohlas.

Cestou k reliéfům jsem ještě proběh druhou část PP Radouň, kde vojáci taky nebyli, ale dokvétaly tam koniklece, tak jsme na ně cestou zpátky koukli. Plus se podařilo najít sírovec žlutooranžový pro ujka Filouse aka Padochefa, takže se fuckup trochu zmírnil. Pražsko-kyjevská grupa se pak odebrala na sysle do Bolky (Radouč). JayKay, guvernantka a já jsem měli v plánu sjet do Hostína u Vojkovic pro chřest, ale hlad nás vrátil do Pivovaru Mlýn na dlooouhej voběd, takže chřest se nekonal.

Pražský úderce se navíc cestou z Bolky zaseklo stahování vokýnka, takže teta Zuza vulgo Móda měla zážitek jako z kabria. 

Orchidy jsem teda vykopli, letos jsou o něco dřív. Do toho ale valíme i šutry, tak uvidíme, jak budeme stíhat. Přinejhoršim si počkáme na letně/podzimní kvetení švihlíka krutiklase...

Vstavače osmahlé v PP Stráně u Drahobuzi.

Osmahlící měli bejt v optimu, jak psal jeden maník na FB grupě Orchideje mírného pásma (kam si chodíme s JayKayem pro rozumy, na tyhle věci je FB kua dobrej). Byly v optimu.

JayKay Dalekohledus, Julča, Irča, Alča, teta Móda s Tomíkem, Filousek a Hlavatka Zubatka. Skákací fotka naštěstí nebyla.

Vstavače vojenské v PP Radouň se teprve chystaly to rozbalit. Byli jsme tu moc brzy.

Hadík.

Had a Irča, Julča, Alča, Filous, Hlavička a teta Zuzanka.

Netopejr.

Alča a lóšaďka.

JayKay, Alča a teta Zuza aka Móda.

Alča a Julča na balíku sena..

Cestou k hadoj a a netopýroj jsem našel mladej sírovec žlutooranžový, který jsem předal Filousovi aka Padochefovi ke konzumaci. Jestli z něj ale něco vzniklo, se mi nepodařilo zjistit.

Koniklec luční v PP Radouň. Vojáky jsme tu nechytli, ale dvě kytky slušně prosperujícího koniklece jo.

Pivovar Mlýn ve Střížovicích. Už jsme tu s JayKayem byli loni a maji výborný pivo - loni to byl Bitter, letos Pale Ale. Skvělý místo, parádní interiér. Moc nechápu proč v sobotu votvíraj až ve 14.00, když by mohli dát nažrat hejlum, co tu projíždějí kolem 12.00... Takže jeden marnej pokus o oběd kolem 12.00, pak jsme sem sjeli ještě jednou po 14.00, protože pražsko-kyjevská sekce jela na sysle z RadouNě na RadouČ do Bolky a my měli hládek. Původní plán dojet ještě do Hostína u Vojkovic (ty Vojkovice jsou důležitý, když pojedeš jen do Hostína, tak chřest netrefíš) pro chřest neklapnul, protože jsme se rozseděli ve Mlejně...

Text a foto: Papouš

Žádné komentáře:

Okomentovat